Orvosilag visszér, Vénás elégtelenség, azaz visszérbetegség


Sajnos erre nem tudok válaszolni, hiszen nem láttam az elváltozást.

Veinoplus V.I. visszérkezelő készülék

Üdv dr Járányi Tisztelt Kérdező! Nehezem megítélhető, hogy traumeel visszérről vélemények mi okozza a felszínes véna tágulatot.

Valószínűleg a sérülés illetve a heg miatt az ér lefutása leszorítódik ezért pang benne a vér.

  • Az alsó végtagok varikózisának műtét utáni kezelése
  • Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.

Tartsa minél többet felfelé a kezét, kerüljön mindent, ami felmelegíti ezt a területet, és használhat egy enyhe fáslit is az ujjak tövétől a csukló feletti részig. Ha ez nem oldja meg a problémát, javaslom, mégiscsak mutassa meg egy orvosnak. Üdbvözlattel dr Járányi Szerelem kérdése: Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni hogy felfedeztem tegnap előtt mindkét combomon véraláfutásokat nem ütöttem be egyáltalán.

Nem mentem neki semminek. Nem tudom hogy mitől lehetnek?

visszér, hogyan lehet eltávolítani a vénákat

Köszönöm válaszát Üdv. Szerelem Erre csak a végtag megtekintése illetve egy vizsgálat után lehetne választ adni.

Kapcsolódó cikkünk

Üdvözlettel dr Járányi Dreska Mihály kérdése: Kedves Doktor nő! Ez az info sajnos nagyon kevés ahhoz, hogy választ tudjak adni a kérdésére. Olyan panaszom lenne, hogy pár napja a combom belső felèn egy kisebb rèszen időnkènt vagy nyilalást vagy gōrcsōs fájdalmat èrzek.

Van, hogy nyugalomban is de inkáb mozgástól. A tèrdem egyik oldalán ugyan ezen a lábamon van viszèr, már fiatal korom óta. Jelenleg 48 èves nő vagyok. Ezen a rèszen orvosilag visszér èrzek nyilalást mostanában időnkènt. Duzzanat, bőrpir, melegsèg nincs. De aggódom nem e egy vèrrōg okozza a panaszokat?

a visszerek műtét után visszaesnek

Orvoshoz elèg kōrülmènyes elmennem, mert nem a bejelentett lakcimemen lakom, így nehèz munka mellett megoldani ezèrt ìrtam Önnek. Persze ha Ön is orvost tanácsol elmegyek. A fájdalom nem elviselhetetlen. De mègis mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm. Katalin Ha egyéb jel nem kíséri, mint ahogy leírta, akkor valószínűleg nem ér eredetű a probléma.

Ezt követően beavatkozásokat végzett a szíverekben és az orvosilag visszér lábában is ami jól sikerült. A múlt héten ismételten megfestette és megállapította,hogy a lágyékban lévő ér van elzáródva. Ez az érből különböző elágazások alakultak ki,aminek a következtében nem hideg a lába. Ruzsa DR érműtétet javasolt. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnánk Önnel megmutatni az eddig történt vizsgálatok és beavatkozások iratait és láthatóan nagyon elfoglalt vállal-e ilyen jellegű műtétet,vagy tud-e ajánlani Valakit akihez a műtét elvégzése miatt fordulhatnánk.

Köszönöm Válaszát. Tisztelettel Nagy Jánosné Kecskemét Tisztelt Nagy Jánosné! Köszönöm megtisztelő bizalmát, de én már csak magánpraxisban dolgozom, illetve a SOTE Szív -és Érgyógyászati Klinikáján már csak a lézeres visszérműtéteket végzek, így et nem tudom felvállalni. Attila vagyok és a kérdésem a következő lenne.

A napokban volt egy rosszullétem, ami kisebb megszakításokkal 2 órán keresztül tartott. Zsibbadtak az ujjaim, orvosilag visszér a szám is, fájt a fejem illetve a mellkasom. Hozzá kell tennemhogy elég stresszes voltam a napokban, valószínű hogy akkor sűrűbben vehettem a levegőt, a doki azt mondta, hogy megemelkedett az oxigénszint.

Ez okozhatott nálam bármiféle érelváltozást, értem ez alatt például, aneurizmát? Emiatt kialakulhat ilyen jellegű érprobléma? Orvosilag visszér előre is köszönöm!

visszér a súlyozó szerektől

Üdvözlettel: Attila Kedves Attila! Tünetei valószínűleg a stressz és az általa okozott vérnyomáseltérés miatt alakultak ki. Egy ilyen rosszullét nem tud aneurysmát okozni.

Mindenesetre ügyeljen a vérnyomására, ha szükséges kezeltesse. Szabó Roland kérdése: Tisztelt Doktornő. Négy éve volt egy bal oldali lágyéksérv műtétem.

Szimpatika – Mennyire veszélyes a visszér?

Visszér és álló munka eljárással, Shouldice technikával végezve. Az operáló orvosilag visszér elmondása alapján, egy egészen kicsike sérvkapuval. Műtét utáni hetekben, igen érzékeny és vörös bal combtő, továbbá nem duzzadt, de eléggé érzékeny bal here volt megfigyelhető. Volt még járás közben időnként fellépő erőteljes szúrás, nem teljesen lokalizálható helyen, combtő környékén. Ez kb. Kontrol során azt mondták, hogy lehet hogy elővigyázatosságból túlságosan be szűkítettük.

Továbbá hogy a bal combom töve jelenleg túl érzékeny, aztán majd teljesen érzéketlen lesz.

mik a visszér kezelésének módjai

Telt az idő, panaszaim áttekinti a visszerek visszérinjekcióit. Mivel nem tudom, hogy előtte is úgy volt e és hogy másnak is így van e, továbbá nem fájt a herém, ezért nem foglalkoztam vele.

Teljes életet éltem, kerékpár, sport. Most télen azonban, amikor volt egy enyhülés az időjárásban Celmentem egyet kerékpározni. Egy nagyon meredek, embert próbáló emelkedőn tekertem fel egy kilátóba.

visszér kezelése műtét vélemények

Nyáron többször is felmentem Kb. Hol a feje, teste, farka. Amikor leültem, akkor is éreztem, így vettem észre.

Elmúlt a fájdalom, csak diszkomfort érzet maradt a herében. S most jön amiért felkerestem és véleményét kérem. Eléggé a bal combom töve felé. Leguggoltam, s tükörben láttam, hogy eléggé aggasztó a helyzet Amikor az urológusnak említettem azt mondta, hogy magának ilyen, s hogy lehet hogy a kerékpár nyerge megnyomja.

De én tulajdon képpen rajta ülök. Járás közben is van egy kis diszkomfort érzetem. Az lenne a kérdésem, hogy ezt okozhatta e a Shouldice? Esetleg el lehet e bármit rontani úgy, hogy okozza a Shouldice? Mi lehet ennek az oka? Mit lehet ezzel tenni?

Mennyire gyakori ez az embertársainknál? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel. Tisztelt Szabó Úr! Nem urologus vagyok, hanem érsebész. Problémáját urológussal, illetve a műtétet végző sebészkollégával javaslom megbeszélni. Bandi Magdolna kérdése: Kedves Dr. Ez év január 7. CT vizsgálatot csináltak aminek az eredménye negatív lett. Az ottani begyógyászaton kaptam értágitó infúziót is majd a 4.

Otthonomba érve 1 óra orvosilag visszér összestem. Irt fel gyógyszert Conkort, koleszterin csökkentőt és nyugtatót is a Frontint. Sajnos nem tudom hogy még ez az állapot mikor szünik meg?

Keresési eredmények

Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Bandi Magdolna Tisztelt Bandi Magdolna! Javaslom panaszaival jelentkezzen neurológusnál, és egy ismételt kontrasztanyagos CT vizsgálat közelebb viheti a iagnózishoz.

Emellett javaslom - ha nem történt volna meg a nyaki erek duplex scan vizsgálatát illetev a cardio ECHO-t is. Vérnyomásának beállításában az úgynevezett ABPM vizsgálat nyújthat orvosilag visszér. Sok mozgás, séta, szellemi és fizikai aktivitás segít a gyógyulásban. Andrea76 kérdése: Tisztelt Doktornő! Tele van még a lábam színes foltokkal, tudom, hogy ez ilyenkor teljesen normális. Ami miatt aggódom, hogy volt combközéptől lábszárközépig egy vastag erem, a térdemen keresztül vezetett.

Ezt kivették, de a térdkalácsom fölött közvetlenül van egy cm-es érdarabka. Olyan, mintha ott felejtették volna.

mikor lehet a visszereket szülés után kezelni

Varratszedesen azt mondták, hogy ez elmúlik. Nem kell már kontrollra mennem, csak panasz esetén. Valóban elmúlhat, vagy inkább mutassam meg újra?

Csak éppen nem vezet sehova. Kedves Andrea! Nem tudok csak megközelítő választ adni a kérdéseire, hiszen nem látom az érintett területet.

A műtét végső eredménye csak több héttel a műtét után várható. Tehát legyen türelemmel. Ha 2 hónap után is látható az Önt zavaró ér, akkor konzultáljon kezelőorvosával.

Azt azonban tudnia kell, hogy nem minden ér távolítható el a műtéti elkjárás során- vannak olyan kisebb ágak amelyek nem műtéttel, hanem injekciós kezeléssel tüntethetők el.

A nyitólapról ajánljuk

Ezen kívül sajnos azt is tudni kell, hogy bármilyen tíőusú műtét is történik, akinek genetikai hajlama van a visszerességre, annál előbb-utóbb várható az értágulatok ismételt megjelenése. A kezeléssel csak a tágult ágak által okozott panasz, illetve veszély szüntethető meg, a genetikai hajlamot a műtét nem befolyásolja.

Üdvözlettel dr Járányi Zsuzsanna Lázár Péter kérdése: Tisztelt Doktor Nő. Édesapám idén augusztusban 76 évesen minden előzmény ,minden előjel nélkül agyvérzésben elhunyt! Halottvizsgálati lapon az szerepel: agyállományi vérzés kisaagyi beékelődéssel. Ezen betegségek miatt ICD volt beültetve januárja óta. Mindezen betegségek ellenére jól érezte magátnem fulladtorvosilag visszér nap mozgott dolgozott kertészkedett.

Mennyire veszélyes a visszér?

Munkában nem fáradt el! Édesapám nem volt elhizvanem volt cukorbeteg, soha nem dohányzott ,vérzsirétékei rendben voltak, napi 3 deciliter jó minőségű bort fogyasztott, vérnyomása rendben volt.

Minden este 30 percet sétált orvosi utasításra. Tény orvosilag visszér régen,régebben magas ,magasabb volt vérnyomásaés volt hogy vérzsírértékei közül valamelyik -szeres is volt évekkel ezelőtt.

Továbbá 2 alkalommal volt TIA.

EXTRA AJÁNLÓ

Aztán hajnal 1 óra körül gyengeségre panaszkodott ,és hogy ötször visszaesett nem tud felkelni és kimenni toialetrre. Azonnal mentőt hívtunk ,aki 2 órán keresztül nem tudta mi a baja ,be sem akarta vinni kórházba mondván "picit rájátszik a bácsi holnapra jobban lesz" végül is bevitték mert a vérnyomást vizhajtóval ,és még valamilyen gyógyszerrel sem sikerült levinni.

A kórházban a sürgősségin cirka 4 órát!!! Ez,ezek a dolgok finoman szólva is felháborítóak egy sürgősségi osztályon pláne! Mikor betoltuk a vizsgálóbaakkor pedig reggel 7 óra körül elveszítette az eszméletét ,többé nem tért magához és még aznap délután orvosilag visszér óra körül elhunyt.

Mindezt azért írom le ilyen részletesen ,mert szeretném megkérdezni hogy valóban nem lehetett volna segíteni,megmenteni Édesapám életét? Mert ugye van az a bizonyos maximum 3 órás" időablak"az agyvérzés és stroke esetében. Az orvosa azt mondta hogyha meg is műtik akkor is örök életére fekvő beteg maradt volnabeszélni nem tudott volna, csak a szemeit mozgatni.

Nem tudom ez mennyiben fedi a valóságot? Szeretném megkérdezni hogy mi okozhatta a hajnali hirtelen vérnyomáskiugrást? Szeretnem megkérdezni hogy mi, mik az ilyen tipusu agyvérzés okai ,rizikófaktorai? Rákérdeztem a stresszre melyben volt része bőőven Édesapámnak élete során. A sebész szerint pedig a stressz is orvosilag visszér az agyvérzés közvetlen kiváltó oka, minden olyan dolog ami megemeli a vérnyomást,de ezen orvos is kiemelte az összes ér meszesedését, a sziv ereit is beleértve Akkor most mi az igazság tisztelt Doktor Nő?

Vagy a stressz abban az estben rizikófaktor ha az vérnyomás emelkedésselvérnyomáskiugrással jár?

FIX TV - Szinusz - Ödémás láb, visszér problémák - 2016.06.015.